Intelligens, konnektált eszközök, loT & IIOT eszközök vizsgálata és kiértékelése

Intelligens eszközök, hálózatok és információs rendszerek biztosítása a digitalizációs értéklánc gyorsan növekvő számú résztvevői számára kulcsfontosságú célkitűzéssé vált azon törekvésben, hogy a digitális és konnektált gazdaságot funkcionálisan és biztonságosan fenntartsuk. Nyilvánvaló, hogy a megfelelő és alapos, független funkcionális és biztonsági elemzés, vizsgálat, megfelelőség-értékelés és tanúsítás elősegítik az üzembe helyezését az úgynevezett okos komponenseket és rendszereket.

Egyértelműen von maga után különböző fajta és szintű kockázatokat, amelyeket kezelni kell.

Professzionális, harmadik feles megközelítésünk, műszaki szakembereink, és szolgáltatásaink lehetővé teszik ezen kockázatok megfelelő, arányos és gazdaságos kezelését! Az okos komponensek és rendszerek jellemzően kapcsolódnak, egy bizonyos mennyiségű adatot érzékelnek, felhalmoznak, feldolgoznak, és továbbítanak. Az eszközök egy része távolról működtethető funkcióval rendelkezik, továbbá egyre növekvő számú eszköz tartalmaz beépített mesterséges intelligenciát (lásd önálló, önszabályozó rendszerek), ami miatt jelentősen komplexebb kockázatértékelést igényelnek.

Minimum követelmény, hogy a gyártónak kell biztosítania az adott okos eszköz biztonságát és hatékonyságát a konkrét használati esetben. Ezen kívül számos szabályozási előírásnak kell megfelelni. Laboratóriumunk bevizsgálja az adott eszközt az előírt szabványoknak megfelelően. A funkcionális tesztek mellett biztonsági értékeléseket is nyújtunk, szabványok és tanúsítási keretrendszerek alapján. (mint pl. Common criteria)

SZOLGÁLTATÁSAINK:

Kérdés esetén forduljon szakértő kollégánkhoz, aki várja az Ön megkeresését!